Ispanakta Çeşit Seçimi

 Ispanakta Çeşit Seçimi

Ispanakta Çeşit Seçimi

Ispanakta Çeşit Seçimi. Ispanak genellikle serin havaya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle çoğu üretici ilkbahar başlarında veya sonbahar sonlarında ıspanak yetiştirmeye başlamaktadır. Birçok çiftçi, ıspanak ekimini ilkbahar donlarından altı hafta önce yapmayı tercih edilmektedir. İlkbahar ayları soğuk olan bölgelerde ise, ilkbaharın sonlarına kadar (Mayıs ortasına kadar) her on günde bir ıspanak tohumu  ekim işlemi yapılmaktadır. Ilık iklimlerde ıspanak ekim işlemi yapılacaksa, ekim buğday, fasulye veya mısır gibi uzun bitkilerin gölge yaptığı alanlarda yapılabilmektedir.Matador Ispanak Yetiştiriciliği. Kesin ve etkili Çözümü Sitemizde.Ispanakta Çeşit Seçimi. Ispanakta önemli çeşitlerden bir tanesi de Matador’dur. Son yıllarda yetiştiriciliği oldukça yaygınlaşmıştır. Bitki sık ve kuvvetlidir. Yaprakları kısa saplıdır. Rengi koyu yeşildir. Toprak bakımından seçici değildir. Erkek bitki miktarı azdır. Ispanak tohumu tohumculuk sektörü için uygundur. Çiftçiye de tavsiye edilen bir çeşittir.

Çeşide bağlı olarak, ıspanak tohumu 10-21 ° C arasında bir sıcaklıkta yetişmektedir. Eğer ekim işlemini ilkbahar veya sonbaharda yapmaya karar verdiyseniz, bitkiler için mükemmel bir yer güneşli ve hafif gölgeli, iyi drenajlı topraklardır. Kış aylarında bitkilerimizi soğuktan malç ile örterek korunmaktadır. Çiftçiler bu koruma önlemlerini çoğunlukla sıcaklık 5 ° C dereceye ulaştığında uygulanmaktadır.

Ispanak ortalama her toprakta yaprak üretmektedir. Ancak besin bakımından zengin toprakta gelişmektedir. Deneyimli birçok çiftçi, tohumların ekiminden birkaç gün önce toprağa organik ve fosforlu bir gübre karışımı uygulanmaktadır. Ciddi P eksikliği durumunda, çiftçiler ekim işleminden birkaç gün önce hektar başına 50 kg oranında P2O5  uygulanmaktadır.(lisanslı bir tarım uzmanına danışın). Unutmayın ki 1 hektar = 10.000 metrekaredir.Ispanak Tohumu Catrina F1 2 Kg Hibrit F1 TohumlarIspanakta Çeşit Seçimi. Organik üretimde azot bakımından zengin olan organik gübre kullanılabilmektedir. Ispanak tohumu büyüme aşamasında iken, organik gübre uygulaması bir veya iki kez yapılmaktadır. Organik gübre ile başka maddelerin karışımı da bu tarz üretimde kullanılmaktadır. Çoğunlukla, organik gübre yaz aylarında yabancı ot mücadelesine ve toprağın nem oranını korumasına yardımcı olur. Herhangi bir gübre genç bitkilere uygulanmamalıdır ve bu çok önemlidir, aksi takdirde sorun yaşanmaktadır. Gübreleme uyguladıktan sonra tarlanın sulanması önerilmektedir. yaklaşık olarak ıspanak verimi hektar başına 20-30 tondur.  Birden fazla hasat yapma durumunda, verim hektar başına 10-15 ton çarpı 2-3 el hasattır.

TEKNİK DESTEK İÇİN :0552505 56 42

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara