Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği

 Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği

Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği

Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği. Tek yıllık serin iklim sebzesi grubuna girmektedir. Yetişme süresi 2 veya 3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tipleri bulunmaktadır. Marul bitkisi soğuklara karşı oldukça dayanıklı olmaktadır. Nemli hava şartlarını istemektedir. Ancak, serin, ılıman iklim sebze grubuna girmektedir. Yazları serin geçen bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kıvırcık marul tohumu çeşitlere göre değişkenlik göstermektedir. Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği. Etkili Çözüm Sitemizde.Kıvırcık Marul Yetiştiriciliği. En iyi marul yetiştiriciliğinde, 15 veya 18 dereceleri arasında sıcaklık uygun olmaktadır. Donlara karşı da oldukça dayanıklı yapıya sahip olmaktadır. Açık alanda sera için dahil olmayan sıcaklık dereceleri eksi sıcaklıklara düşse bile dayanım göstermektedir. İri göbekli kıvırcık marul tohumu ekimi yapılacak arazi önceden sürülerek fidelerin veya tohumun ekim şekline göre karıklar hazırlanmalıdır. İri göbekli kıvırcık marul tohumu ekimi, yılda üç sefer Ocak-Temmuz-Ağustos aylarında yapılabilmektedir.

Kumlu, tınlı ve killi topraklarda yetiştirilmektedir. Belli oranda besin maddesi içermesi gerekmektedir. Kıvırcık marul tohumu toprak yapısı olarak, besin maddesi ve organik maddece zengin olması gerekmektedir. Ayrıca, su tutma oranı iyi olmalı, tuz ve asit oranı yüksek olmaması gerekmektedir. Eğer ki, tam tersi bir durum gözlenirse, az ise asit ve tuz oranı kireç ilave edilmesi gerekmektedir. Ekim nöbeti, maruldan sonra marul ekimi yapılmamaktadır. Marullar, ekim nöbeti iyi sonuç veren bitkiler bulunmaktadır. Bunlar ise,  domates, kabakgiller, mısır, ıspanak, kırmızı pancar ve havuçtur.Marul nasıl yetiştirilir? Marul nerede yetişir? Marulun faydaları nelerdir? - Gıda HattıKıvırcık Marul Yetiştiriciliği. Toprak hazırlığından sonra tohumlar direkt yerlerine ekilirler. Kıvırcık marul yetiştiriciliğinde son yıllarda kaplanmış kıvırcık marul tohumu kullanılmaktadır. Bu şekilde başta seyreltme olmak üzere birçok işçilikten tasarruf edilmiş olmaktadır. Direkt tohum ekiminde dekara 120 veya 150 g tohum gerekir. Genellikle ekim derinliği 2 cm civarında olmalıdır. Ekimden önce toprak iyice işlenmelidir. Sıra araları ilk ekimde 2-4 cm kadardır.

Tohumlar çimlenip, fideler 3-4 yapraklı olduklarında kısa bir süre sonra seyreltme yapılmalıdır. Sıra araları 30 veya 40 cm’ye çıkartılmalıdır. Kışlık salataların ekiminde ekim zamanı çok iyi ayarlanmalıdır. Kış soğuklarında bitkiler büyümelerinin orta devrelerinde olmaktadırlar. Marul yetiştiriciliğinde sulama düzenli olarak yapılmaktadır. Marul yetiştiriciliğinde sulama düzenli olarak yapılmalıdır. Damlama sulama yöntemi  İri-göbekli-kıvırcık marul yetiştiriciliğinde en uygun yöntemdir.

TEKNİK DESTEK İÇİN :0552 505 56 42

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara