Patlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır

 Patlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır

Patlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır

Patlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır.  Sıcak iklim sebzesidir. Güneşli havaları çok sever. Sıcaklık 0 derecenin altına düşünce ölmektedir. Olgunlaşmış bitkide gövde kalın ve yuvarlaktır. Bazen gövdenin üzerinde dikenler oluşmaktadır. Özellikle bol su istemektedir. Yeteri kadar sulanmazsa tadı acılaşır ve çekirdeklenir.

Patlıcan uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Patlıcan fidesi ekim işleminden olgunlaşmalarına kadar ortalama olarak 60 ila 100 gün gerekir. Ancak, tohumdan patlıcan yetiştirmek istiyorsanız, bilmeniz gereken bazı gerçekler vardır. Öncelikle, patlıcan tohumlarının çimlenmesi için tohumların en az 21 °C toprak sıcaklığına ihtiyaçları vardır.Patlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır.  Ayrıca, tohumların çimlenmesi için optimum nem seviyesi olması önemlidir. Aşırı sulama zararlı olabilmektedir. Patlıcan tohumları, hava ve toprak koşullarına bağlı olarak yaklaşık 8-17 günde çimlenir. Patlıcan fidesi usulü patlıcan yetiştiriciliği yapmayı tercih ediyorsanız, yasal bir satıcıdan hastalıksız bitkiler satın almak çok önemlidir.

Dikim işlemi için en uygun zaman bitkiler 3-4 gerçek yaprak (4-6 hafta) oluşturduklarındadır. Ayrıca toprak sıcaklığı 20 ° C’nin üzerinde değilse, dikim işlemi büyük olasılıkla başarısız olacaktır. Bu nedenle çoğu ülkelerde patlıcan için en uygun dikim zamanı baharın ikinci yarısıdır.Patlıcan Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? | TarfinPatlıcan Fidesi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır. Bitki en iyi şekilde orta kumlu, yeterince süzek ve uygun havalandırması olan topraklarda yetişir. Ayrıca derin kökleri sayesinde domates bitkisinden daha fazla kuraklığa dayanıklıdır. Patlıcan üreten çoğu ülkelerde, dikim işlemi için en uygun dönem baharın ikinci yarısıdır. Bu dönemde, sıcaklık hemen hemen 21 ° C’dir ve çoğunlukla don tehlikesi bitmiştir. Çiftçiler genellikle 4 ila 6 haftalık fideleri tercih ederler. Bu noktada bitkiler 3 ila 4 gerçek yaprak geliştirmiştirler. Yetiştiricilerin 8-10 haftalık fidan diktikleri durumlar da vardır. Bu teknikle hasat, dikim işleminden sonra daha az günde gerçekleşir.

Üreticiler patlıcanları tek veya çift sıra halinde dikerler. Tek sıra dikimde  yaygın olarak bitkiler arasında mesafe 0,4 ila 0,8 m ve sıralar arasındaki mesafe ise 1,2 ila 1,5 metredir. Çift sıra dikimde ise birçok üretici bitkiler arasında 0,4 ila 0,8 m mesafe ve sıralar arasında 0,9 ila 1,2 m mesafe bırakmayı tercih eder. Özellikle patlıcan fidesi  dikimine dikkat edilmelidir.

TEKNİK DESTEK İÇİN :0552 505 56 42

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara