Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri

 Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri

Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri

Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri. Brokoli, çok yüksek ve düşük sıcaklıklardan etkilenmektedir. Sıcak havalar, bitkinin gelişmesi iyi olsa bile sebze olarak değerlendirilen olgunlaşmamış çiçek tomurcukları normal bir gelişme gösterememektedir. Gevşek ve yumuşak bir yapı meydana gelmektedir. Brokoli tohumu toprak isteği, olarak seçici olmamaktadır. Ancak, organik ve besin maddece fakir olan topraklarda tarımı yapılmamaktadır. Organik maddece zengin topraklarda yetiştirilmesi daha verimli olmaktadır. Gübreleme ve kireç uygulaması yapılmaktadır.Brokoli Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır ile Kesin ve eItkili Çözümü Sitemizde.Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri. Ağustos aylarında fide yetiştiriciliği yapılmaktadır. Fide yetiştirme yerlerinin hazırlanması, tohum ekimi, kültürel işlemler, esas yetiştirme yerlerinin hazırlanması, fidelerin dikimi ve hasada kadar özenli ve düzenli yapılmaktadır. Bu yapılan kültürel işlemler lahana ve karnabaharda olduğu gibi yapılmaktadır. Brokoli gübre isteği diğer karnabahar ve lahanaya göre daha fazla gübre istemektedir. Brokoli yetiştiriciliğinde bir dekar alana 15-20 kg Azot, Fosfor ve 20-22 kg Potasyum verilmektedir. Azotlu gübrenin yarısı fosfor ve potasyumun tamamı dikimle birlikte verilmesi daha uygun olmaktadır.

 Orta erkenci brokoli çeşidi olmaktadır. İlkbahar yaz aylarında ekimi yapılmaktadır. Ekim yapılacak toprak iyice hazırlanmış olması gerekmektedir. Çapalama yapılmaktadır. Daha sonra, 6 veya 7 gün arasında toprak bekletilmesi gerekmektedir. Ancak, daha iyi verim alabilmek için, çimlendirme yapılması daha uygun olmaktadır. Ekim derinliği, 2 veya 2.5 cm derinliğinde ekimi yapılmaktadır. Sıra arası, 110 veya 170 cm, sıra üzeri, 50 veya 90 cm olacak şekilde ekimi yapılmaktadır. Ekim alanı, açık alan veya saksı içine brokoli tohumu ekimi yapılmaktadır. Saksıya ekimi yapılacaksa, tohum büyüklüğünün iki veya üç katı kadar derinliğe ekiminin yapılması gerekmektedir. Mutlaka düzenli aralıklarla sulama yapılması gerekmektedir.Brokoli Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?Standart Brokoli Tohumu Çeşitleri.  Yaygın olarak İlkbahar ve Sonbahar da brokoli tohumu ekimi yapılmaktadır. Eğer ki , çimlendirilmesi gerekirse şaşırtıldıktan 50 gün sonra olgunluğa gelmektedir. Dekara verim hasat şekline, çeşide, dikim ve ekim sıklığına göre değişmektedir. Yetiştirme şartlarına bağlı olarak ortalama 2000-3000 kg arasında değişmektedir.

Brokoli de hasat ise, olgunlaşmamış çiçek taslakları üzerinde bulunan küçük çiçek gözleri açılmadan önce yapılmaktadır. Çiçek sürgünlerinin iyi geliştiği dönem hasat için en uygun hasat zamanı olmaktadır. Ancak, hasat gecikmeden yapılması gerekmektedir. Çiçek taslakları açılır, çiçeklenme başlar ve tüketilen kısımlar lezzeti bozulmaktadır.

TEKNİK DESTEK İÇİN :0552 505 56 42

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara