Armut Memeli Pas İlacı

 Armut Memeli Pas İlacı

Armut Memeli Pas İlacı ve hastalık yapraklarda, meyvelerde, meyve saplarında ve yeni oluşan sürgünlerde belirti oluşturmaktadır. Yapraklarda yazın üst yüzeyde kırmızı, portakal sarısı renginde yuvarlak veya uzunca lekeler görülür. Lekelerin ortası kabarık durumdadır ve yakından bakılınca küçük siyah noktacıklar şeklinde piknitler görülebilir. Bu lekelerin bulunduğu yerlerde yaprağın alt yüzeyinde meme şeklinde çıkıntılar oluşur. Aynı oluşumlar meyve ve dallar üzerinde de görülür. Yapraklarda görülen lekeler yaprakların dökülmesine neden olurlar.

Ağaç üzerinde kalan yapraklar ise fotosentez ve transpirasyon fonksiyonunu yitirdiğinden gıda yapımı engellenmekte ve ağaçta bazı fizyolojik bozukluklar oluşmaktadır. Sonuçta ağaç zayıflar ve verimden düşer. Hastalığa yakalanmış meyveler küçük ve şekilsiz kalır. Hastalığın epidemi yaptığı yıllarda meyveler fındık iriliğinde kalır ve dökülür.Bu hastalığı oluşturan fungus konukçu değiştiren bir hastalık etmenidir. Hastalığın ara konukçusu ardıç ağaçları, ana konukçusu ise armut ve ahlat ağaçlarıdır. Ardıç ağaçları üzerinde oluşan basidiosporlar ilkbaharda doğaya yayılarak armut ağaçları üzerinde infeksiyonları oluşturur. Basidiospor uçuşları Nisan, Mayıs aylarında 40 günlük süre içinde olmaktadır.

KONUKÇULARI:ELMA , ARMUT VE AHLAT EN ÖNEMLİ KONUKÇULARIDIR

Armut Memeli Pas İlacı İle  Mücadele Yöntemleri

Armut Memeli Pas İlacı Kültürel Mücadele :

-Dayanıklı  kültür kullanımına dikkat edilmelidir. Armut ve elma bahçeleri civarındaki ardıçları  gözden geçirmek ve hastalıklı görülen dalar budanmalı. Ardıç ağaçlarının bol olduğu yerlerde, özellikle armut bahçesi tesis edilmemeli.

Kimyasal Mücadele :

BİRİNCİ:İlaçlama: Çiçek tomurcukları patlamak üzereyken,
İKİNCİ. İlaçlama: Beyaz rozet devresinde,
ÜÇÜNCÜ. İlaçlama: Çiçek taç yapraklarının % 80 – 90’ı döküldüğü zaman,
Diğer ilaçlamalar 3. ilaçlamadan sonra havalar yağışlı giderse haftada bir, yağışsız giderse 12-13 günde bir yapılmalıdır. Genellikle 3 ilaçlama yeterli gelmekle beraber yağışlı geçen enfeksiyon periyodların da 6 ilaçlama yapılmalıdır.

 TEKNİK DESTEK İÇİN :0552 425 44 90

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara