Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri

 Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri

Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri

  • Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri. Sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Kavun, yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi istemektedir. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C olduğu zaman kavun tohumu ekimi yapılmaktadır. Nemli bölgelerde ekimi yapılırsa mantar hastalıkları giderek artmaktadır. Yetişme devresi içerisinde don tehlikesi olmamaktadır.Örtüaltı Kavun Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri. Kavun yetiştiriciliği için derin, geçirgen, su tutma kapasitesi yüksek, besin maddelerince zengin kumlu-tınlı veya tınlı-kumlu topraklar uygun olmaktadır. Ancak kavun tohumu asitli topraklar da yetiştirilmez. Erkencilik için kumlu-tınlı, milli-tınlı topraklar, geç yetiştiricilik için ise ağır- killi topraklar uygun olmaktadır. Sonbahar ayında toprağın 40-50 cm derinlikte pullukla işlenmesi gerekmektedir. Ayrıca kışı bu şekilde geçirmesi, köklerin toprakta iyi gelişmesi ve etrafa yayılabilmesi için gerekli olan bir durumdur.  İlkbahar ayında havalar ısındığı, toprak sıcaklığının 15 dereceyi bulduğu zamanlarda toprak 20-30 cm derinliğinde sürülmelidir. Diskora çekilerek sürgü geçirilmekte ve tarla ekim dikime hazır hale gelmiş olmaktadır.

Kavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri.Verim de önemli olan noktalardan birisi de bitkinin ihtiyacının karşılanması adına gübreleme yapmaktır. En sık kullanılan gübreleme yöntemine “fertigasyon” (gübreleme + sulama) denmektedir. Üreticiler genellikle damlama sulama sistemi ile suda çözünen gübre ile uygulama yapmaktadır.  Bu şekilde, besin maddeleri aşamalı olarak verilmektedir. Sonuçta  bitkinin besin maddelerinden yararlanabilmesi için uygun zamanda verilebilmektedir. Gübreleme genellikle kavun fidelerinin dikiminden yaklaşık iki ila üç hafta sonra uygulanmaktadır.Kavun Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? | TarfinKavun Tohumu Çeşitleri Ve Özellikleri. Kavun tohumu bölgelere göre değişkenlik gösterir. Kırkağaç kavun tohumu, sıcak ve ılıman iklim meyvesidir. Kırkağaç 637 kavun çeşidi genelde yuvarlak kabukları desenli olup yeşil üzerine sarımtırak renklidir. Erkenci olması sebebiyle ve dayanıklılığıyla  çok tercih edilen bir türdür.  Nisan- mayıs aylarında ekimi yapılmaktadır. Erken hasat veren bir türdür.

Özellikle dalaman her türlü toprakta yetişen bir türdür. Rengi sarı üzerine alacalı yeşil-siyahtır. Çok tatlı bir tür olan dalaman kavunu ortalama 3 veya 4 kg ağırlığa ulaşabilir. Oldukça erkencidir. Nisan- mayıs aylarında ekimi yapılmaktadır. Altınbaş kavun tohumu, her türlü toprakta ve bölgede adaptasyonu yüksek olan bir türdür. 3 veya 5 kg arasında meyve büyüklüğüne ulaşmaktadır. Tatlıdır, meyve verimi yüksektir.

TEKNİK DESTEK İÇİN :0552 505 56 42

Benzer yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara